Globuli Sacchari en xylitol Globuli
Vroeger werden globuli door bakkers gemaakt met handwerk uit zetmeel en rietsuiker evenals uit melksuiker. De door ons aangeboden Globuli Sacchari evenals de suikervrije xylitol globuli worden zonder gebruik van hulpstoffen en conserveringsmiddelen vervaardigd. De vervaardiging van Neutral korrels zonder verdere hulpstoffen is technisch moeilijk, maar biedt door de betere verwerkingsmogelijkheden bij het aanbrengen van de werkzame substanties en door het niet optreden van allergische reacties doorslaggevende voordelen. Allergieën ten opzichte van maltose zijn hierdoor uitgesloten.
Verdere verwerking:
Het speciaal ontwikkelde productieproces garandeert korrels met een hoge hardheid en geringe friabiliteit. Ze zijn zonder problemen verder te verwerken. De bijna 100% ronde vorm en het gladde oppervlak leiden tot een uitstekend bevochtingsgedrag, gietbaarheid en droging.
'Niet geneeskundige' globuli:
De Doktor-Klaus ruwe-globuli worden als 'niet geneeskundige' globuli verkocht, maar worden wel volgens geneeskundige criteria conform de GMP-richtlijnen vervaardigd. Het productieproces wordt volledig gecontroleerd en het verloop van elke charge gedocumenteerd.
Testmethode:
Het testen van de korrels geschiedt conform de USP/NF-monografie voor 'sugar spheres'. De standaard-analyseresultaten worden als chargespecifiek testrapport geregistreerd.