Winkel info

E-Mail

✕  Sluit e-mail formulier

Onze bekroonde service beantwoordt uw e-mail aanvraag op weekdagen binnen een korte tijd.


Dank u voor uw bericht.
Wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden. Onze diensttijden: Weekdagen van 8:00 tot 17:00.

Er is een fout opgetreden.

(*) Verplichte velden.
Onze e-mail: glazen-en-potten.nl@floracura.net
Gelieve kennis te nemen van ons privacybeleid.

Chat
WhatsApp
Telegram
Facebook Messenger
SMS

✕  Sluit boodschapper

Weekdagen van 8:00 tot 17:00 kunt u hier bereiken onmiddellijk onze bekroonde service.

  • Direct chat openen

Unsere Direktservice Zeit ist werktags von 8:00 Uhr bis 17:00 Uhr. Senden Sie uns jetzt eine Nachricht (oder E-Mail) - wir antworten garantiert am nächsten Werktag.

Voor SMS en Messenger heb je de juiste app.

Gelieve kennis te nemen van ons privacybeleid.

250 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal
250 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal

250 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal

250 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal, voordelig hier bij Glazen-en-Potten kopen!
€ 5,60
Inhoud: 250 g (€ 22,40   / 1000 g)

incl. BTW. excl. Verzendkosten

Selecteerbare verpakking
Stück
  • 104560
  • 0,28 kg
  • 4250586324427
Dit natuurlijk biologisch waardevolle zout wordt verkregen met traditioneel handwerk. Het is het... meer

Dit natuurlijk biologisch waardevolle zout wordt verkregen met traditioneel handwerk. Het is het kristalheldere zout van de Marinhas do Sal, waar de zon 200 miljoen jaar geleden een oerzee opdroogde.

  • Korrel: Verkrijgbaar in fijn (gietbaar).
  • Verpakking: Gevuld met levensmiddelveilige 250 g draadboogglazen.
  • Oorsprong en kwaliteit: Dokter Klaus Quellsalz uit Portugal wordt door kleine boeren uit traditioneel handwerk verkregen.
  • Smaak en gebruik: Het natuurzuivere lentezout uit Portugal is een fijne smaakmaker die niet alleen dient om uw gerechten te verfijnen, maar ook tal van andere toepassingen biedt. Het is onbehandeld, geüniformeerd, ongefluorideerd en zonder chemische toevoegingen zoals antiklontermiddelen. Het is een aangenaam smakend en zeer goed verteerbaar tafelzout zonder enige toevoeging voor de gastronomische keuken en kan gebruikt worden voor vele andere toepassingen (pekelproductie, bad, spray, reiniging).

Alle informatie wordt hier naar eer en geweten gegeven. Het zijn geen diagnoses of therapiesuggesties. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor geïnteresseerden en voor bijscholing. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade die direct of indirect voortvloeit uit het gebruik van de informatie. Als u een ziekte vermoedt, raadpleeg dan een arts. De hier na te lezen meningen van klanten zijn subjectief en kunnen niet worden veralgemeend.



Zout is een verbinding van de elementen natrium en chloor (natriumchloride). In de chemie en voeding wordt het gewoon zout genoemd, in de geologie rotszout en in de mineralogie haliet.

Ontstaan van zoutafzettingen
Het sedimentair gesteente (sedimentgesteente) zout is zeer algemeen. Afzettingen ontstaan door eerst zout uit de rotsen te halen door verwering en het vervolgens met water weg te spoelen. Het komt zo in de wateren en de oceanen terecht. In stilstaand water leidt verdamping tot een concentratie van zout. Tijdens de uitdroging worden kristallijne vaste zoutafzettingen gevormd. Afhankelijk van de verschillende geologische formaties in de omgeving worden andere zouten aan de afzettingen toegevoegd.
Kristalzout
De term kristalzout verwijst meestal naar het feit dat zout een kristallijne (geordende) structuur heeft. Deze kristallijne structuur wordt altijd gevormd - ongeacht waar en hoe het zout wordt gevormd.
Pekel
Zout is zeer goed oplosbaar in water. Het maximale oplossend vermogen is 26%. Dit betekent dat er maximaal 260 gram zout kan worden opgelost in een liter water. Meer zout zou niet oplossen en onopgelost op de bodem blijven liggen. Deze pekel wordt verzadigd genoemd. Zeewater met een gemiddeld zoutgehalte van 3,5% bevat enorme hoeveelheden zout dat erin is opgelost.
Afzetting en winningsgebieden
Bronzout Portugal: Het is het kristalheldere zout van de Marinhas do Sal, waar de zon 200 miljoen jaar geleden een oerzee opdroogde. De oudste vondsten in dit gebied, die in verband kunnen worden gebracht met de zoutwinning, dateren uit het Paleolithicum ± 18000 jaar voor Christus. In historische tijden waren de Romeinen gebruikers van deze zoutfabriek.
De zoutvlaktes liggen in een vallei die is gevormd door de uitloging van zout in de loop van duizenden jaren. Een ondergrondse waterloop stapelt zich in het dalbassin op tot een pekel. Deze pekel komt aan de oppervlakte in een put van slechts 9 m diep, vergelijkbaar met een pekelbron. De winning van het zout gebeurt met de hand op de oude manier. Wanneer de pekel in de ondiepe bassins in de zomerzon verdampt, worden de zoutkristallen met houten glijbanen samengedrukt en in de vorm van piramides op houten platforms geschept. Hierdoor kan de overgebleven pekel worden afgevoerd en kunnen de kristallen worden opgeladen met vormenergie en, voor de laatste keer, met zonne-energie. Het kristalzout dat op deze manier wordt geproduceerd, is onderworpen aan een constante controle. Het wordt verkocht als natuurlijk zout en staat bekend als het beste zout van Portugal.

Vergelijkbare artikelen
450 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal 450 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal
Inhoud 450 g (€ 15,98   / 1000 g)
  € 7,19  
900 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal 900 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal
Inhoud 900 g (€ 13,11   / 1000 g)
  € 11,80  
Laatst bekeken
Doktor-Klaus Natron, 500g in witte pot, levensmiddelenkwaliteit Doktor-Klaus Natron, 500g in witte pot,...
Inhoud 500 g (€ 11,06   / 1000 g)
  vanaf € 5,53  
5 kg citroenzuur, E330, levensmiddelkwaliteit 5 kg citroenzuur, E330, levensmiddelkwaliteit
Inhoud 5000 g (€ 5,58   / 1000 g)
  € 27,90   € 39,80
250 g citroenzuur, E330, levensmiddelkwaliteit 250 g citroenzuur, E330, levensmiddelkwaliteit
Inhoud 250 g (€ 18,80   / 1000 g)
  € 4,70  
200 ml biologische agavesiroop in bruine PET fles 200 ml biologische agavesiroop in bruine PET fles
Inhoud 200 ml (€ 19,25   / 1000 ml)
  € 3,85  
500 g citroenzuur, E330, levensmiddelkwaliteit 500 g citroenzuur, E330, levensmiddelkwaliteit
Inhoud 500 g (€ 14,80   / 1000 g)
  € 7,40  
250 g Dode Zee badzout Premium Doktor-Klaus 250 g Dode Zee badzout Premium Doktor-Klaus
Inhoud 250 g (€ 12,48   / 1000 g)
  vanaf € 3,12  
450 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal 450 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal
Inhoud 450 g (€ 15,98   / 1000 g)
  € 7,19  
Doktor-Klaus Natron, 5kg in witte emmer, levensmiddelenkwaliteit Doktor-Klaus Natron, 5kg in witte emmer,...
Inhoud 5000 g (€ 3,98   / 1000 g)
  € 19,90  
Doktor Klaus wasnoten set Doktor Klaus wasnoten set
Inhoud 915 g (€ 0,03   / 1 g)
  € 23,00  
25 kg zak natron Levensmiddelenkwaliteit 25 kg zak natron Levensmiddelenkwaliteit
Inhoud 25 Kilogram (€ 1.187,60   / 1000 Kilogram)
  vanaf € 29,69  
Doktor-Klaus Lavendelolie, 100% natuurzuiver etherische olie uit Frankrijk, 20ml Doktor-Klaus Lavendelolie, 100% natuurzuiver...
Inhoud 20 ml (€ 43,80   / 100 ml)
  vanaf € 8,76  
WECK-vultrechter WECK-vultrechter
  € 10,99  
WECK Gummiring RR60 (1 Stück) WECK-ring RR100
  € 0,10  
WECK-sapfles 1062ml WECK-sapfles 1062ml
  vanaf € 2,53  
WECK-sapfles 530ml WECK-sapfles 530ml
  vanaf € 2,04  
WECK-stortglas 580ml (1/2 liter) WECK-stortglas 580ml (1/2 liter)
  vanaf € 1,61   € 2,42
WECK-klemmen WECK-klemmen
  € 0,15  
500 g Dode Zee badzout Premium Doktor-Klaus 500 g Dode Zee badzout Premium Doktor-Klaus
Inhoud 250 g (€ 18,88   / 1000 g)
  vanaf € 4,72  
500g wasnoten Doktor Klaus in navulzakje 500g wasnoten Doktor Klaus in navulzakje
Inhoud 500 g (€ 0,02   / 1 g)
  € 10,90  
900 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal 900 g bronzout (gourmetzout) uit Portugal
Inhoud 900 g (€ 13,11   / 1000 g)
  € 11,80  
500 ml biologische agavesiroop in bruine PET fles 500 ml biologische agavesiroop in bruine PET fles
Inhoud 500 ml (€ 18,70   / 1000 ml)
  € 9,35